CycleShare spot de laatste fiets ontwikkelingen op Taipei CycleShow 2018

Publicatie datum

05-11-2018
Elk jaar wordt de grootste fietsbeurs van de wereld georganiseerd in Taipei. Op de Taipei CycleShow showen grote fabrikanten, van spaak tot complete fiets, hun laatste ontwikkelingen. Onze collega’s Fred en Rob zijn er dit jaar naar toe geweest om de laatste trends en ontwikkelingen te volgen voor (huur)fietsen.

Deelfietsen

Dit jaar was er opvallend veel aandacht voor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de deelfietsen. Op basis van het ruwe en intensieve gebruik, worden er duidelijk hogere kwaliteitseisen gesteld aan alle onderdelen op dit soort fietsen. De deelfiets markt is wereldwijd sterk gegroeid de afgelopen jaren en dit zal alleen maar verder toenemen. Een trend die dus goed wordt opgepakt door de diverse leveranciers.


Nooit meer lekke banden

Er waren diverse leveranciers aanwezig met massieve banden. Dit zijn banden die volledig uit rubber bestaan waardoor ze nooit meer lek gaan. Heel handig, maar het fiets vaak niet heel comfortabel. Fred en Rob kwamen onderstaande hybride model tegen. Een dikke vulling in de buitenband, met daarin nog een kleine lucht gevulde binnenband. Hierdoor zou het comfort een stuk beter zijn én je toch 98% minder kans maakt op een lekke band! Ze zijn onderweg naar ons voor de eerste tests. Wordt vervolgd!

Antilek banden Taipei CycleShow


Eenvoudig strak, maar stijlvol

Een huurfiets moet voor ons degelijk zijn, hij moet niet teveel losse onderdelen bevatten maar hij moet er natuurlijk ook mooi uitzien. Onderstaande fiets scoort goed op basis van ons ‘Huurfiets eisenlijstje’ Alleen jammer van het open schakelsysteem...!


Niet voor de verhuur, maar wel gaaf!

Diverse fabrikanten hebben een fietsslot ontwikkelt die op basis van jouw vingerafdruk opengaat. Je legt je vinger twee seconden op het slot en hij schiet meteen open. Heerlijk; nooit meer zoeken naar je fietssleutel!


Een beurs vol met noviteiten en handige dingetjes

Rob en Fred hebben nog veel meer leuke dingen gezien, maar sommige dingen moeten we nog even voor ons zelf houden. Zodra het kan én mag, gaan we ook deze nieuwe ontwikkelingen met jullie delen!

Geïnteresseerd?

Neem contact op

This website uses cookies to enhance user experience and to provide us with visitor analytics.